Ju jeni pa leje qendrimi dhe keni nevoje per ndihme mjekesore.

Ne qofte se ju po qendroni ne Belgjike pa nje leje qendrimi, ju nuk mund t'i bashkoheni skemes se sigurimeve shendetesore. 

Ndihma mjekesore urgjente

Ne qofte se ju keni nevoje per ndihme mjekesore, ju mund te kerkoni ndihme mjekesore urgjente nga CPAS/OCMW

Cfare eshte ndihma mjekesore urgjente?

 • Nje vizite tek mjeku ne qofte se ju jeni semure
 • Nje vizite tek dentisti ne qofte se ju keni dhimbje dhembi
 • Nje kontroll mjekesor me kerkese te mjekut (ultratinguj, rrezet X, skaner)
 • Ne disa raste operacion dhe rehabilitim (per shembull. fizioterapi)
 • Ilace nga receta e mjekut

Cfare nuk konsiderohet ndihme mjekesore, sipas Qeverise se Belgjikes?

 • Ushqimi
 • Veshja
 • Strehimi

Si mund te kerkoni ndihme mjekesore urgjente?

Ndiqni keto hapa:

 1. Shkoni tek CPAS/OCMW (Qendra Publike per Sherbimet Sociale) ne komunen ku ju jeni rezident/banues.
 2. CPAS/OCMW (Qendra Publike per Sherbimet Sociale) do te verifikoje nese ju jeni pa leje qendrimi dhe nese ju jeni nje person ne nevoje apo jo.
 3. CPAS/OCMW (Qendra Publike per Sherbimet Sociale) do te autorizoje mbulimin e shpenzimeve per ndihme mjekesore.
 4. Vetem atehere ju mund te shkoni tek mjeku ose ne spital.
 5. CPAS/OCMW (Qendra Publike per Sherbimet Sociale) do te paguaje per shpenzimet mjekesore.

Ju se pari duhet te raportoni prane CPAS/OCMW (Qendres Publike per Sherbimet Sociale) perpara se te kerkoni ndihme mjekesore. Ne qofte se kjo eshte e pamundur, per shembull ne rastet e nje urgjence, spitali mund te kerkoje pagesen nga CPAS/OCMW (Qendra Publike per Sherbimet Sociale) ne emrin tuaj.

 A keni nevoje per ndihme urgjente, ose gjendeni ne rrezik?

Telefononi numrin e emergjences 101 ose 112.