Fjalor

A B C D E F G H I K L M N O P Q R S T U V Z
R

Regjimi politik

Mënyra se si qeveriset një vend. Në një regjim shtypës politik, njerëzit nuk mund të thonë vetëm atë që mendojnë. Në gazeta, ata nuk mund të shkruajnë çfarë duan. Nëse ata nuk mendojnë dhe thonë të njëjtat gjëra si udhëheqësit e vendit, ata mund të përfundojnë në burg apo edhe të vriten.