Belgjika ka 10 rajone

Belgjika eshte e ndare ne 10 rajone. Cdo rajon ka nje kryeqytet. Brukseli eshte kryeqyteti. 

Cil eshte roli i nje rajoni?

Ne qofte se ndodh nje katastrofe, sic mund te jete permbytja dhe zjarrvenie e madhe, rajoni merr vendime qe jane te zbatueshme nga komunat ne rajon. Rajoni eshte pergjegjes per pyjet, lumenjte dhe rezervat natyrore ne rajon. Kreu i rajonit eshte guvernatori.

Ne qofte se dikush ju pyet se ku jetoni, se pari duhet t'i thoni rajonin dhe me pas komunen ose qytetin. 

Ka komuna dhe qytete te shumta ne Belgjike, por cdo belg ka njohuri mbi 10 rajonet.